Ψητή συνοδευτική πατάτα


Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να σερβίρετε σε ένα γεύμα ουσιαστικά πουρέ, λίγο διαφορετικό όμως από το συνηθισμένο και πολύ εύγευστο! Πάει τέλεια με ψητή μπριζόλα, μπιφτέκια και γενικώς όλα τα ψητά. Δεν έχει βούτυρο, ούτε γάλα παρά μόνο ελαιόλαδο! 

Υλικά: 
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μια κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη μαντζουράνα

 

Παρασκευή: 

Πλύντε εξωτερικά την πατάτα και σκουπίστε την πολύ καλά. Δεν θα πρέπει να έχει καθόλου υγρασία. Τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο και τυλίξτε και το κρεμμύδι και το σκόρδο ξεχωριστά, παραλείποντας να τα πλύνετε. Ψήστε τα λαχανικά στο φούρνο στους 200ο C. Το κρεμμύδι και ειδικότερα το σκόρδο θα γίνουν πολύ νωρίτερα από την πατάτα. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζετε. Για να διδαπιστώσετε αν η πατάτα είναι έτοιμη τρυηπήστε την με ένα αιχμηρό αντίκειμενο, αν εισέρχεται με ευκολία είναι έτοιμη.

Αφήστε την πατάτα για λίγο να κρυώσει και ανοίξτε την από πάνω με ένα μαχαίρι, όπως ανοίγουμε τα γεμιστά. Αφαιρέστε προσεκτικά την ψύχα και ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πολτοποιήστε τα όλα μαζί και προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Με το χέρι αναμείξτε το μαϊντανό και τη μαντζουράνα.

Γεμίστε την άδεια πατάτα, βάλτε την πίσω στο φούρνο για λίγο πριν τη σερβίρετε για να είναι ζεστή, βγάλτε την, πασπαλίστε την με λίγο μαϊντανό και σερβίρετέ την.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

45
2