Ψητά αχλάδια με σοκολάτα


θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι... Αν σας αρέσουν τα αχλάδια τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτήν την συνταγή

Υλικά: 
  • 6 αχλάδια μεσαία
  • 1 φλιτζάνι κρασί Vinsanto
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 ξυλαράκι κανέλλας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 60ml κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε στους 190ο C.

Ξεφλουδίστε τα αχλάδια, κρατώντας το κοτσάνι, και κόψτε ένα μικρό κομμάτι από  κάτω, ώστε να στέκονται όρθια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρασί, το νερό και το μέλι.

Τοποθετήστε όρθια τα αχλάδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεγέθους όσο και τα αχλάδια, περιχύστε τα με το κρασί και βάλτε και το ξυλαράκι κανέλλας.

Ψήστε τα για περίπου μία ώρα, περιχύνοντάς τα με το κρασί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα αχλάδια πρέπει να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν, πρέπει να «κρατάνε». Δοκιμάστε αν έχουν γίνει με ένα μαχαίρι, θα πρέπει να διαπερνά σχετικά εύκολα τη σάρκα, με μια δόση αντίστασης.

Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σοκολάτα. Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώστε πολύ προσεκτικά τη σοκολάτα. Βγάλτε την και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη. Ανακατέψτε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βουτήξτε τα αχλάδια κρατώντας τα από το κοτσάνι μέσα στη σοκολάτα. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα όρθια σε πιάτα ή σε μια πιατέλα.

Σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

 

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
60
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video