Ψημένα ψωμάκια με προσιούτο


Εύκολο να τα ετοιμάστε και μπορεί να ακούγεται και να φαίνεται ακριβό αλλά δεν είναι καθόλου.

Υλικά: 
  • 1 χωριάτικη μπαγκέτα ψωμί
  • φέτες προσιούτο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Αφαιρέστε τις γωνίες από το ψωμί και κόψτε το υπόλοιπο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών περίπου. Βάλτε τις φέτες σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 200οC και ψήστε τις, γυρίζοντάς τις μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τις από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη ζεστές πάρτε το σκόρδο και τρίψτε το πάνω στο ψωμί.Πάνω σε κάθε φέτα και στην πλευρά που τρίψατε το σκόρδο βάλτε προσιούτο, ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε λίγο μαύρο πιπέρι.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

15
1