Ψημένα ψωμάκια με αντζούγιες


Μου αρέσουν τα tapas. Μεζεδάκια δηλαδή αλλά Ισπανικά. Ψωμάκια με το κάτι νόστιμο από πάνω τους. Οι Ισπανοί έβαζαν τα ψωμάκια πάνω από το ποτήρι σαν τάπα για να καλύπτουν και να προστατεύουν το κρασί τους. Μετά έβαλαν και ένα νόστιμο μεζέ πάνω από το ψωμί και να...έτοιμο το tapas !!! 

Υλικά: 
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 8 φιλέτα αντζούγιας σε ελαιόλαδο (αν δεν είναι σε ελαιόλαδο προτού τις χρησιμοποιήσετε βάλτε τις για λίγη ώρα σε ελαιόλαδο)
  • πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο

 

Παρασκευή: 

Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα. Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι και αλατίστε.

Στο ενδιάμεσο κόψτε την μπαγκέτα σε φετούλες των 2 εκατοστών, παραλείποντας φυσικά τις δύο άκρες του ψωμιού. Ψήστε τις πολύ προσεκτικά, μην σας «αρπάξουν», στο grill του φούρνου σας και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού βάλτε λίγο από το μίγμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου που φτιάξατε, από πάνω βάλτε το φιλέτο αντζούγιας και τις ελιές κομμένες στη μέση.

Αν σου αρέσουν τα tapas δες και αυτό Ψημένα ψωμάκια με πιπεριές φλωρίνης.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

15
2