Πουρές σπανάκι


Ιδανικό συνοδευτικό για κρέατα, ιδιαίτερα πουλερικά και κυνήγι. Εξαιτίας του ότι είναι «βαρύ» σερβίρεται σε μικρή ποσότητα. Πολύ πλούσιο χρωματικά και γευστικά θα πλουτίσει ό,τι κληθεί να συνοδεύσει. 

Υλικά: 
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 200γρ. καρυδόψυχα
  • το χυμό από μισό λεμόνι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μικρό ταψάκι βάλτε τα σκόρδα και καλύψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε τα στο φούρνο στους 80oC για 5 ώρες.Εντωμεταξύ πλύντε το σπανάκι και ζεματίστε τα σε βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε το σπανάκι αμέσως σε ένα μπωλ με κρύο νερό και παγάκια. Σουρώστε το και με τα χέρια σας στύψτε το να απομακρυνθεί το έξτρα νερό. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Τέλος δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.

  • Tip:- Το ψήσιμο των σκόρδων στο λάδι απαλύνει πάρα πολύ την αψάδα τους.
  •        -Η μεταφορά σε παγωμένο νερό εξασφαλίζει τη διατήρηση του έντονου πράσινου χρώματος στο σπανάκι.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
3