Πουρές καρότο


Υπέροχη γαρνιτούρα τόσο από γευστικής, όσο και από χρωματικής άποψης. Το ginger είναι το μυστικό συστατικό που του δίνει ένα υπέροχο άρωμα και μια ελαφρώς πιπεράτη και εξωτική γεύση!!! 

Υλικά: 
  • 6 καρότα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο φρέσκο ginger τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Ξεφλουδίστε και βράστε τα καρότα. Όταν βράσουν, σουρώστε τα και περάστε τα από το μπλέντερ. Αν χρειάζεται προσθέστε και λίγο από το νερό που βράσανε. Προσέξτε να μην γίνει ο πουρές πολύ νερουλός. Βάλτε τον πίσω σε μια κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία δέστε τα όλα μαζί.Σερβίρετέ τον ζεστό.

  • Tip: -Συνοδεύει τέλεια την πάπια πορτοκάλι, αλλά και το κοτόπουλο.-      Για να δημιουργήσετε τον τέλειο χρωματικό και γευστικό συνδυασμό, σερβίρετέ τον πουρέ καρότου παρέα με πουρέ σπανάκι!!!
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1