Πίτσα party


Όχι! Δεν θα παραγγείλετε απ’ έξω πολλών ειδών πίτσες! Θα τις φτιάξετε εσείς και όχι μόνη σας. Ο κάθε ένας συνδαιτημόνας θα φτιάξει τη δική του όπως ακριβώς την προτιμάει. Μην αγχώνεστε η ζύμη φτιάχνετε απλούστατα!!! Εσείς θα ετοιμάσετε τη ζύμη, σάλτσα ντομάτα και πολλά μπωλάκια με ό,τι μπορεί να έχει μία πίτσα: ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα, ντοματίνια, κρεμμύδια, βασιλικό, ελιές, αντζούγιες, τυρί χονδροτριμμένο (γκούντα, γραβιέρα, φέτα κλπ) και ό,τι άλλο σας κάνει κέφι. Τη ζύμη που θα φτιάξετε, θα τη χωρίσετε σε μέρη, θα δώσετε ένα στον καθένα, θα ρίξετε λίγο αλεύρι στο τραπέζι της κουζίνας σας και θα την ανοίξει ο καθένας μόνος του! Δεν θα έχετε γελάσει πιο πολύ!!! Μην ξεχάσετε το κρασί!!!Α! Και να μην παραλείψω να σας πω ότι είναι βέβαια ο τέλειος τρόπος να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας στο σπίτι! 

Υλικά: 

Ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 30γρ. νωπή μαγιά (από φούρνο ή το σούπερ μάρκετ)
  • μία πρέζα αλάτι
  • ½ λίτρο χλιαρό νερό

    

Παρασκευή: 

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε με το χέρι σας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο. Σε ένα φλυτζάνι διαλύστε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά. Ρίξτε την στη κοιλότητα που έχετε ετοιμάσει και αρχίστε να ζυμώνετε προσθέτοντας κατά διαστήματα χλιαρό νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας και να είναι εύπλαστη και ελαστική. Στη συνέχεια πλάστε την σε σχήμα μπάλας, σκεπάστε την και αφήστε την σε ένα χλιαρό μέρος για 40 περίπου λεπτά.Ανοίξτε την με τη βοήθεια πλάστη ή με τα χέρια σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος λεπτό, λιγότερο από μισό εκατοστό.Αλείψτε την επιφάνεια της πίτσας με σάλτσα ντομάτας (παραλείποντας τις άκρες για να γίνουν τραγανές), προτού βάλετε οτιδήποτε άλλο και μην ξεχάσετε ότι το τυρί μπαίνει στο τέλος.Αλείψτε με λάδι το ταψί που θα ψήσετε την πίτσα, τοποθετήστε την και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 20 περίπου λεπτά.

  •  Tip: - Το μόνο που πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη συνταγή είναι η θερμοκρασία του νερού. Δεν θα πρέπει να είναι καυτό, γιατί θα πεθάνουν οι ζυμομύκητες που θα φουσκώσουν και θα μετατρέψουν τη ζύμη σε ελαστική και δεν θα πρέπει να είναι κρύο, γιατί βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στη μαγιά και χρειάζονται λίγη θερμότητα για να ενεργοποιηθούν.
  • Σάλτσα  με ντομτίνια & βασιλικό *
  • Από τη συνταγή αυτή θα παραλείψετε το βασιλικό και αν θέλετε αντί για ντοματίνια χρησιμοποιήστε πολτοποιημένη ντομάτα ή κονσερβοποιημένη.
  • Καλή διασκέδαση! Μην σας νοιάξει αν όλα και όλοι γίνουν χάλια, θα το ευχαριστηθείτε!
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

40
2