Πιπεριές φλωρίνης


Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...έλεγε η γνωστή διαφήμιση!Πλύνετε, σκουπίστε, ψήστε, απολαύστε... λοιπόν στην περίπτωση της απλής και γρήγορης πεντανόστιμης συνταγής με πιπεριές Φλωρίνης.

Υλικά: 
  • πιπεριές φλωρίνης
  • αλάτι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύδι ή χυμό λεμόνι (προαιρετικά)

 

Παρασκευή: 

Πλένετε και σκουπίζετε τις πιπεριές. Τις ψήνετε σε ψησταριά αν έχετε, αλλιώς και το grill ενός κοινού φούρνου κάνει μια χαρά τη δουλειά. Τις ψήνετε μέχρι η φλούδα τους να γίνει μαύρη από όλες τις πλευρές και να ξεκολλάει πανεύκολα. Τις απομακρύνετε και πολύ προσεκτικά, γιατί είναι πολύ εύκολο να καείτε,  τις ξεφλουδίζετε. Με τη βοήθεια μαχαιριού και πηρουνιού τις ανοίγετε και αφαιρείτε με ένα κουταλάκι τους σπόρους. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι ή λεμόνι, αν θέλετε.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

15
1