Το πιο γρήγορο dip λαχανικών


Ήρθαν απρόσμενοι επισκέπτες; Κανένα πρόβλημα! Εντυπωσιάστε τους με ένα γρήγορο dip, λαχανικά, τσιπς ή νάτσος. 

Υλικά: 
  • στραγγιστό γιαούρτι
  • έτοιμη σούπα σκόνη σε φακελάκι (κρεμμυδόσουπα, σούπα σπαράγγι ή λαχανικών προσοχή όχι με ζυμαρικά)

 

Παρασκευή: 

Υπολογίστε για κάθε 500γρ. γιαουρτιού ότι θα χρειαστείτε ¾ από το φακελάκι της έτοιμης σούπας. Αναμείξτε τα δύο υλικά καλά σε ένα μπωλ και δώστε περίπου 10 λεπτά χρόνο στα αποξηραμένα λαχανικά της σούπας να απορροφήσουν υγρασία από το γιαούρτι και να μαλακώσουν. Δοκιμάστε το dip. Προσθέστε λίγη ακόμη από τη σκόνη σούπας για να ενισχύσετε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέστε λίγο γιαούρτι ακόμη ή λίγο νερό αν δεν έχετε άλλο γιαούρτι, με πολλή πρσοχή όμως, για να το αραιώσετε στην περίπτωση που το dip είναι πολύ σφικτό.Σερβίρετέ το με κομμένα λαχανικά, τσιπς ή νάτσος.Φτιάξτε διάφορα είδη dip, χρησιμοποιώντας διαφορετικές σούπες.

  • Tip: Προτιμήστε τις βιολογικές έτοιμες σούπες σε σκόνη, μια και δεν περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο, ένα βλαβερό χημικό που χρησιμοποιείται ως ενισχυντικό γεύσης στις κοινές.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

10
1