Πικάντικο κοτόπουλο με μέλι


Για ένα σούπερ γρήγορο, ελαφρύ και πικάντικο γεύμα φτιάξτε αυτό το κοτόπουλο και συνοδεύστε το με πατάτες φούρνου ή βραστά λαχανικά. Σ’ αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο, τα οποία  μαγειρεύονται τάχιστα και είναι πολύ πιο γευστικά από ότι το στήθος. 

Υλικά: 
  • 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα και χωρίς πέτσα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το ταψί
  • 6 κουταλάκια μέλι
  • 2 κουταλάκια μηλόξυδο

 

Παρασκευή: 

Προθερμάντε το γκριλ του φούρνου σας. Αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μεγάλο μπωλ και φτιάξτε ένα μιξ. Καλύψτε με το μιξ τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και βάλτε τα στο φούρνο. Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αναμείξτε το μέλι με το μηλόξυδο, μέχρι να διαλυθεί καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο και αλείψτε το με το μέλι. Ψήστε το για 1 ακόμη λεπτό. Ξαναβγάλτε το και γυρίστε το από την άλλη πλευρά. Αλείψτε το με το υπόλοιπο μίγμα του μελιού και ψήστε το για ακόμη 1 λεπτό ή μέχρι να είναι έτοιμο.

  • Θερμίδες  ανά μερίδα (2 μπούτια): 321
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

15
1