Πέννες με κοτόπουλο & λιαστή ντομάτα στο φούρνο


Ένα νόστιμο και απολαυστικό πιάτο που θα τους ξετρελάνει όλους...

Υλικά: 
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο  
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  •   1 kg  πένες
  •   1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  •   2 στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
  •   1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •   4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •   6 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  •   300 gr άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  •   1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες  
  •    1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο προβολόνε
  •   1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό  μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Αφού βράσουν στραγγίξτε τα και αφήστε τα στη κατσαρόλα.
     Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το  λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο 3-5 λεπτά τη κάθε πλευρά.
     Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι  το σκόρδο  και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις ντομάτες και κρατάμε τη κατσαρόλα στη φωτία για 1 λεπτό ακόμα.Προσθέτουμε το προβολόνε και τη παρμεζάνα και βγάζουμε από τη φωτιά αφού λιώσει το τυρί και γίνει ένα με το μίγμα.
     Σε μία γάστρα ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και περιχύνουμε με το μίγμα .Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτα.
    Αφήστε για  5 λεπτά  να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

 

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

 

60
3