Πένες γαρίδες, μπρόκολο, κουνουπίδι & cheese sauce


Η συνταγή μπορεί να είναι για έξη άτομα, εμείς πάντως ήμασταν τέσσερις και δεν έμεινε τίποτα. Γλείψαμε μέχρι και την πιατέλα, μικροί και μεγάλοι. Πολύ ωραίο το πάντρεμα των λαχανικών με τις γαρίδες και την πλούσια σάλτσα τυριών.

Υλικά: 
  • 1 πακέτο πένες (500γρ.)
  • 200γρ. φουντίτσες κουνουπιδιού
  • 200γρ. φουντίτσες μπρόκολου
  • ½ κιλό φρέσκιες γαρίδες μικρές ή μεσαίες
  • 250ml φρέσκο γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια
  • 200γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 70γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Παρασκευή: 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τις πένες, μην ξεχνώντας να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει και να τις βράσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τις βγάλετε και να τις σουρώσετε όταν είναι ακόμη al dente (να κρατάνε στο δόντι).Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα λαχανικά μέχρι να κρατάνε και αυτά λίγο στο δόντι.Αφαιρέστε το εντεράκι από κάθε γαρίδας (τη μαύρη γραμμή που υπάρχει στη ράχη) χρησιμοποιώντας μια φουρκέτα μαλλιών. Βάλτε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε τις χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αφαιρέστε το κεφάλι, το κέλυφος και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια, αν είναι μεγάλες.Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα και τα τυριά και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήστε τα να λιώσουν ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και το φρέσκο θυμάρι, ανακατέψτε καλά και κρατήστε τη σάλτσα ζεστή.Σε μια μεγάλη πιατέλα ή μπωλ βάλτε τις πένες, τα λαχανικά και τις γαρίδες, ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά, ρίξτε από πάνω τη ζεστή σάλτσα τυριών, ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε αμέσως.

  • Tips:- Η σάλτσα πρέπει να είναι σχετικά ρευστή, αν σας γίνει πηκτή προσθέστε λίγο ακόμη γάλα.

         -Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι τυρί σας αρέσει, όπως κατσικίσιο, παρμεζάνα, πεκορίνο κ.α..         -Πάνω από τις πένες τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι, του πάει τρελά.          -Επίσης αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε. 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
2