Pavlova


Η Άννα Πάβλοβα, μπαλαρίνα, στο απόγειο της καριέρας της, φεύγει κρυφά από την Σοβιετική ένωση και ξεκινά μοναδικές εμφανίσεις στη δύση. Σε μια παράσταση της στο Πέρθ, προκαλεί πάταγο. Ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade, εντυπωσιασμένος και γοητευμένος της αφιερώνει μια δημιουργία του. Την τούρτα Pavlova

Υλικά: 
  • 6 ασπράδια αυγών (κρύα από το ψυγείο, όχι σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 175γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 175γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοσκινισμένο κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500γρ. φράουλες
  • 100γρ. κρυσταλλική για τη σος φράουλα
Παρασκευή: 

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη σε σαντιγύ και φυλάξτε την στο ψυγείο.Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας λίγη λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι. Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με το κόσκινο τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100ο C.Απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό σχήμα σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα μεγάλο ταψί. Αφαιρούμε από τα πλαϊνά της μαρέγκας μερικές κουταλιές και τις προσθέτουμε στην περιφέρεια, ώστε να σχηματιστεί μια ανάποδη «φούστα».Ψήνουμε για τουλάχιστον 1- 1 ½ ώρα. Αν η μαρέγκα κιτρινίζει πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο.Όταν ψηθεί, την ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και την αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει.Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.Βάζουμε τις μισές στο μπλέντερ, τις πολτοποιούμε και τις βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει.Λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε το γλυκό βάζουμε στο κέντρο τη σαντιγύ, τις υπόλοιπες φράουλες από πάνω και περιχύνουμε με τη σος.Σερβίρουμε αμέσως!Είναι ένα γλυκό που τρώγεται αμέσως ή το πολύ μέσα στην ίδια μέρα!

40
3