Πατατόσουπα


Γενικώς είμαι τόσο πατατόφιλη, όσο και σουπόφιλη, αν υπάρχουν τέτοιες λέξεις. Με τίποτα όμως δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι το πάντρεμα αυτών των δύο θα έδινε ένα τέτοιο μοναδικό αποτέλεσμα. Ναι, είναι θεϊκή, ναι είναι πανεύκολη και ναι, είναι και φθηνή. Ο συνδυασμός δηλαδή που σκοτώνει! 

Υλικά: 
  • ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 πράσα 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος ''χωριό''
  • 2 λωρίδες μπέικον εξαιρετικά ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού  άσπρο κρασί
  • 1,5 λίτρο ζωμό κότας Maggi
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι σε σκόνη
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος Φάγε
  • κρεμμυδάκια chives ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

 

Παρασκευή: 

Τοποθετήστε τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης  και τα κλωναράκια θυμάρι σε ένα τούλι, φτιάχνοντας ένα πουγκί.Κόψτε κατά μήκος τα πράσα στα δύο, βάλτε τα κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και κατόπιν ψιλοκόψτε τα.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον. Σωτάρετε το μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει χρώμα. Προσθέστε και τα πράσα και μαγειρέψτε τα για ακόμη 5 περίπου λεπτά. Σβήστε με το κρασί. Φέρτε τη σούπα σε βρασμό, βάλτε μέσα το πουγκί με τα μυρωδικά, το ζωμό κότας Maggi, τις πατάτες, αλάτι, άσπρο πιπέρι και σιγοβράστε τη σούπα για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να λιώνουν οι πατάτες.  Αφαιρέστε το πουγκί και περάστε τη σούπα από μπλέντερ. Ξαναβάλτε τη μέσα στην κατσαρόλα. Λίγο πριν τη σερβίρετε ζεστάνετέ την, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, προσθέστε έξτρα αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας πάνω από κάθε πιάτο ψιλοκομμένο chives.

  • Tips- Το κρασί για το μαγείρεμα πρέπει να είναι καλό, όχι ακριβό, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα: «αν δεν πίνεται, δεν μαγειρεύεται».
  •          -Το καλύτερο κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό, είναι το κρασί που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.
  •          -Ένα κρασί κτήμα Άλφα θα ταίριαζε άψογα με την πατατόσουπα.

 

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία – Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
2

 

Φωτογραφίες
Δείτε το Video