Παστέλι


Παστέλι;;; Τρελλάθηκες;;; Μου είπαν όσοι άκουσαν ότι έφτιαξα παστέλι. Ο συνολικός χρόνος που θα δαπανήσετε για να το φτιάξετε είναι μόλις 15 λεπτά, μπορεί να λέω και πολλά. Τα δε υλικά που θα χρειαστείτε: σουσάμι, μέλι, μαύρη ζάχαρη και ένα τηγάνι!!! Ελληνικότατο, νοστιμότατο, και το πιο υγιεινό γλυκό που μπορείτε να δώσετε στην οικογένειά σας. 

Υλικά: 
  • 1 ½ φλυτζάνι σουσάμι
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίστε σε χαμηλή θερμοκρασία το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην σας «αρπάξει». Όταν αποκτήσει ελαφρώς χρώμα, προσθέστε το μέλι και τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα γίνει μια παχύρευστη μάζα. Αδειάστε την πάνω σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχετε καλύψει ένα ρηχό ταψί και απλώστε το παστέλι με την κουτάλα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το βαθιά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει ξεκολλήστε τα κομμάτια από τη λαδόκολλα.

  • Tip: -Φυλάξτε τα παστελάκια σε μονές στρώσεις σε αεροστεγές τάπερ, γιατί σταδιακά θα απορροφήσουν υγρασία, θα μαλακώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους.

       -Είναι τέλειο κολατσιό για το σχολείο.       -Σουσάμι αγοράζω από καταστήματα βιολογικών προϊόντων, γιατί κυκλοφορούν και μεταλλαγμένα!       -Επίσης προτιμώ τα αναποφλοίωτα από τα αποφλοιωμένα.       -Σερβίρετέ τα με φρεσκοστημένη πορτοκαλάδα ή με το κοκτέιλ σαμπάνιας Μιμόζα!!! 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

35
2