Πανακότα με δύο σάλτσες


Μια πολύ δροσερή πανακότα που σερβίρεται με σάλτσα φράουλας η σοκολάτας και όχι μόνο!!!

Υλικά: 
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος Φάγε
  • 7 φύλλα ζελατίνη
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την κόκκινη σάλτσα:
  • 500γρ. νερό
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα (βατόμουρα, φράουλες)
  • 50γρ. νισιστέ (κορν φλάουερ)
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
Παρασκευή: 

Σε ένα μπωλ χτυπήστε ελαφρά με το χέρι τη μισή κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει ελαφρώς η κρέμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε ελαφρώς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Σε ένα βαθύ πιάτο μουσκέψτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν ρίξτε τις μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε να διαλυθούν. Προσοχή η κρέμα δεν θα πρέπει να βράσει. Αναμείξτε τις δύο κρέμες γάλακτος. Ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και βάλτε την πανακότα σε μια φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να πήξει.

  • Για την κόκκινη σάλτσα:

Βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε τα κόκκινα φρούτα και αφήστε 5 λεπτά τη σάλτσα να βράσει. Διαλύστε το νισιστέ σε λίγο κρύο νερό και βάλτε το και αυτό στην κατσαρόλα. Μην ανακατέψετε, γιατί θα διαλυθούν τα φρούτα, απλώς ανακινήστε την κατσαρόλα. Αφήστε όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για ακόμη 1- 2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.

  • Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Λιώνετε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο φούρνο μικροκυμάτων με πολλή όμως προσοχή να μην βράσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά και απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  • Tips: - Αν δεν πρόκειται να φάνε παιδιά, μπορείτε και στις δύο σάλτσες να προσθέσετε ένα σφηνάκι Κονιάκ ή Grand Marnier.
  • -Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιοι σκεύος θέλετε ως φόρμα, (πλαστικό, μεταλλικό ή σιλικόνης) αρκεί όταν ξεφορμάρετε την πανακότα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού να την ξεκολλήσετε από τα τοιχώματα της φόρμας.

 

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ


  • Αλίκη Μάρα
    Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
15
1
Φωτογραφίες
Δείτε το Video