Παγωτό βανίλια


Όπως και να το κάνουμε είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού και όχι μόνο, για μεγάλους και μικρούς. Και τι καλύτερο από ένα σπιτικό παγωτό με υλικά διαλεγμένα από εμάς και χωρίς ίχνος χημικών!!! 

Υλικά: 
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κατά μήκος στα δύο

 

Παρασκευή: 

Χτυπήστε στο μίξερ μαζί τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια. Φέρτε το μίγμα σε βρασμό και μόλις πάρει βράσει ρίξτε το αμέσως στο μίγμα των αυγών σιγά- σιγά και προσεκτικά, έχοντας το μίξερ συνεχώς σε λειτουργία.«Οι φίλες μου κι εγώ, λόγω της μεσογειακής κατατομής που διαθέτουμε!!!, προτιμούμε να χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, για ευνόητους λόγους.» Ρίξτε το μίγμα πάλι πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι η κρέμα να δέσει τόσο, ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, όταν τη βυθίζετε και τη βγάζετε. Αφαιρέστε τα κλωναράκια βανίλιας, ξύστε το εσωτερικό τους για να μαζέψετε τους σπόρους και ανακατέψτε τους μέσα στην κρέμα.Βάλτε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη που να κλείνει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Βγάλτε το κάθε δύο ώρες και χτυπήστε το με μίξερ χειρός. Η διαδικασία αυτή θα αποτρέψει τη δημιουργία κρυστάλλων και θα κάνει το παγωτό κρεμώδες.Εναλλακτικά αν διαθέτετε παγωτομηχανή, απλώς βάλτε το μίγμα του παγωτού μέσα και αφήστε την τεχνολογία να κάνει όλη τη δουλειά!

  • Tip:- Μην παραλείψετε το χτύπημα με το μίξερ, αν δεν έχετε παγωτομηχανή, γιατί θα γεμίσει κρυστάλλους, κάτι πολύ ενοχλητικό στη γεύση.

       -Μπορείτε να σερβίρετε το σπιτικό σας παγωτό με ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ* ή με Sauce σοκολάτας*.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

20
2