Παγωτό γιαούρτι


Ελαφρύ, δροσερό, απολαυστικό παγωτό γιαούρτι . θα σας ενθουσιάσει και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Υλικά: 
  • 800γρ. στραγγιστό γιαούρτι TOTAL
  • 240γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σάλτσα φράουλας
  • 250γρ. φράουλες
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Σάλτσα σοκολάτας
  • 200γρ. κουβερτούρα γάλακτος

   

Παρασκευή: 

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, απλώς βάλτε το μίγμα του παγωτού μέσα και αφήστε την τεχνολογία να κάνει όλη τη δουλειά!

Εναλλακτικά, βάλτε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη που να κλείνει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Βγάλτε το κάθε δύο ώρες και χτυπήστε το με μίξερ χειρός. Η διαδικασία αυτή θα αποτρέψει τη δημιουργία κρυστάλλων και θα κάνει το παγωτό κρεμώδες.

  • Σάλτσα φράουλας:
  • Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε μαζί με τη ζάχαρη.
  • Σάλτσα σοκολάτας:
  • Λιώστε προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain mari.
  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
    Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

 

15
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video