Παγωμένη κρέμα βατόμουρο με φράουλες


Καλοκαιρινό και πολύ δροσερό γλυκό. Μοιάζει με sorbet, δεν είναι όμως, είναι πιο κρεμώδες και με καθόλου λιπαρά!!! 

Υλικά: 

Για 4-6 άτομα

  • 150γρ. βατόμουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 115γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ασπράδι
  • 500γρ. φράουλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Παρασκευή: 

Χτυπήστε στο μίξερ τα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ασπράδι για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Βάλτε το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει.Λίγο προτού σερβίρετε το γλυκό, κόψτε τις φράουλες κατά μήκος στα δύο, κρατώντας και μερικές ολόκληρες για το σερβίρισμα. Πασπαλίστε τις κομμένες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τις να πάει η ζάχαρη παντού. Αφήστε τις φράουλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά προτού τις σερβίρετε.Μοιράστε τις φράουλες σε μπωλ και σερβίρετέ τις με μια μπάλα από τα βατόμουρα. «Μια συμμαθήτρια της κόρης μου έχει αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Δυστυχώς η παιδική χοληστερίνη τείνει να γίνει ο κανόνας. Συνταγές λοιπόν με χαμηλά λιπαρά, αλλά πλούσια σε γεύση, είναι τα όπλα μας ενάντια σ’ αυτό το φαινόμενο.»  

  • Tip:- Για να παγώσει καλύτερα η κρέμα, αφήστε την τουλάχιστον ένα βράδυ στην κατάψυξη.

      -Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με φράουλες ή άλλα φρούτα.

  •  
  • Αλίκη  Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία

  

15
3