Oreo cupcakes


Μετά το μεσημεριανό, η διατροφή μου μου επιτρέπει 1(!!!) ολόκληρο μπισκότο, όλο δικό μου!!! Γιατί έχω ξεφύγει… εγώ και η Τασούλα… Ένα θα σας πω, έφαγα 5 cupcakes. Δεν μπορούσα να σταματήσω. Και το κατευχαριστήθηκα. Εγώ, τα παιδιά μου και η μισή τους τάξη, γιατί ζηλεύουν και παίρνουν πάντα παραπάνω για να μοιράζουν. Τριάντα oreo cupcakes φαγώθηκαν σε μία μέρα. Να’ ταν κι άλλα. Και οι δασκάλες έφαγαν και μου παρήγγειλαν και για το παζάρι του σχολείου. Τέτοιο σουξέ τα oreo cupcakes. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.  

Υλικά: 

Για 30 cupcakes

  •  30 μεγάλα μπισκότα oreo  ή τύπου oreo, και ένα κουτάκι μίνι oreo για διακόσμηση
  • ¾ του φλυτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 ¾ του φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (να σας πω την αλήθεια, εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι ζαχαροπλαστικής που βρίσκω στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 φλυτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη (αν βρω ζάχαρη caster, την προτιμώ, είναι ιδιαιτέρως ψιλή και καλύτερη στα γλυκά. Επίσης τη βρίσκω στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.)
  • 2 βιολογικά αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλυτζάνι φυτικό λάδι (το ελαιόλαδο θα το βαρύνει και γευστικά και αρωματικά)
  • 1 φλυτζάνι πλήρες φρέσκο γάλα
  • 1 φλυτζάνι βραστό νερό

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλυτζάνι μαργαρίνη
  • περίπου 1κιλό ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλυτζάνι τριμμένα στο μπλέντερ μπισκότα oreo, από αυτά που περίσσεψαν από τη συνταγή για τα cupcakes και συμπληρώστε με άλλα αν χρειάζεται)
  • ½ φλυτζάνι χλιαρό νερό

 

Παρασκευή: 

Απλώς τα υλικά είναι πολλά. Η εκτέλεση είναι για γέλια!Προθερμάνετε το φούρνο στους 175oC.Τοποθετήστε χάρτινες φόρμες στις θέσεις ταψιού για cupcakes. Ανοίξτε προσεκτικά (και να σπάσουν, δεν πειράζει, εγώ συναρμολόγησα αρκετά) με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα μπισκότα στη μέση. Τοποθετήστε από ένα μισό μπισκότο σε κάθε θήκη cupcake, με τη γέμιση προς τα πάνω.Σε ένα μέτριο μπωλ αναμείξτε με το χέρι το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.Σε ένα άλλο μπωλ για μίξερ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τμηματικά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέστε πολύ προσεκτικά, (γιατί θα πεταχτεί πάνω σας, είμαι παθούσα), το νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό περίπου ακόμη.Γεμίστε τις θήκες μέχρι τα 3/4 και ψήστε τα cupcakes για 20-25 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά ελέγξτε το ψήσιμο να μην καούν.Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως προτού τα μεταφέρετε από τις θήκες και τα γαρνίρετε. 

  • Επικάλυψη

Χτυπήστε στο μίξερ το νερό με τη μαργαρίνη. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέστε τμηματικά ζάχαρη άχνη, όσο πάρει, μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, παχύρευστο μίγμα, που να «στέκεται». Αν χρειάζεται προσθέστε κι άλλη ζάχαρη άχνη ή λίγο νερό. Προσθέστε και τη βανίλια, χτυπήστε λίγο ακόμη και προσθέστε και τα τριμμένα oreo.Επικαλύψτε τα εντελώς κρύα cupcakes και διακοσμήστε τα με ένα μίνι oreo το καθένα.

  • Tips: -  Αν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως την επικάλυψη ή αν την φτιάξετε από την προηγούμενη, μπορείτε να την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστείτε.

-      Αν δεν βρείτε μίνι μπισκότα, κόψτε μεγάλα στη μέση.-      Για να επικαλύψετε τα cupcakes θα χρειαστείτε μια σακούλα γαρνιρίσματος. Αν όμως δεν διαθέτετε, απλώς επικαλύψτε τα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Η γεύση θα είναι και πάλι τέλεια! 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

60
3