Ντοματίνια cherry γεμιστά με καβούρι


Έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και απίθανη γεύση. Δροσερό ορεκτικό για όλο το χρόνο, μια και γλυκά ντοματίνια μπορούμε να βρούμε όλες τις εποχές. 

Υλικά: 
  • 8 ντοματίνια cherry (διαλέξτε τα πιο μεγάλα)
  • 175γρ. ψύχα καβουριού ( στραγγισμένη αν είναι έτοιμη σε κονσέρβα, καθαρισμένη και ξεψαχνισμένη αν βράσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα καβούρια)
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα βιολογικής προέλευσης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα
Παρασκευή: 

Η μόνη λίγο χρονοβόρα δουλειά που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε τα ντοματίνια με πολλή προσοχή (επειδή είναι μικρά και υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν) όπως για τις ντομάτες γεμιστές. Αφού κάνετε αυτό τοποθετήστε τα όρθια σε μια πιατέλα.Σε ένα μπωλ ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση, εκτός από την πάπρικα. Γεμίστε με αυτήν τα ντοματίνια, πασπαλίστε τα από πάνω με πάπρικα και είναι έτοιμα!

  • Tip: - Επειδή πρόκειται για κρύο ορεκτικό, μπορείτε να φτιάξετε τη γέμιση από την προηγούμενη μέρα, για να γλυτώσετε χρόνο. Μην παραλείψετε όμως να την σκεπάσετε, μην ξεραθεί.
  • -Τα ντοματίνια ανοίξτε τα όσο πιο αργά μπορείτε γιατί ζαρώνουν εμφανισιακά αν τα αφήσετε ανοικτά για πολύ ώρα.
  • -Γεμίστε τα λίγη ώρα προτού τα σερβίρετε και την πάπρικα βάλτε την στην κυριολεξία τελευταία στιγμή, γιατί το χρώμα διαχέεται, χρωματίζει τη γέμιση και τα ντοματίνια δε φαίνονται ωραία και φρέσκα.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
3