Muffins με μπανάνα και μήλα


Τα muffins είναι σαν cupcakes, μόνο που φουσκώνουν πιο πολύ. Σας έμειναν μπανάνες που πάνε να χαλάσουν; Κάντε τις γλυκό! Πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ!!!

Υλικά: 
  • 3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  • 2 μέτρια κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/3  του φλιτζανιού βούτυρο, το οποίο μετά θα το λιώσετε (στο φούρνο μικροκυμάτων πολύ προσεκτικά ή σε ένα μπρικάκι)
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα  
Παρασκευή: 

Για 12 muffins

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε με ένα σύρμα το λιωμένο βούτυρο και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε να αναμειχθούν πολύ καλά. Προσθέστε το baking powder και το αλάτι και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος προσθέστε και τα μήλα. Μοιράστε τη ζύμη σε 12 χάρτινες θήκες που έχετε τοποθετήσει στη φόρμα για cupcakes και ψήστε τα για 25-30 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν τα απομακρύνετε από το ταψί.

Tips:

- Προτιμώ να ψιλοκόβω τα μήλα και όχι να τα πολτοποιώ, για να τα νιώθω μετά στο στόμα!

- Όταν κρυώσουν μου αρέσει να τα πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Τέλεια!

 

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

30
2