Μπρουσκέτα με καπνιστό σολομό


Μέσα το πολύ σε 15 λεπτά έχετε ένα πολύ γρήγορο, νόστιμο και εμφανίσιμο ορεκτικό.   

Υλικά: 
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη (να έχει πήξει σε μορφή όμως γιαουρτιού, όχι σαντιγί)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
  • περίπου 200γρ. σολομό καπνιστό
  • μερικές φέτες εξαιρετικά ψιλοκομμένες φέτες κρεμμυδιού
  • και λίγα φυλλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα  

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.

Αναμείξτε σε ένα μπωλ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τον άνηθο.

Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές.

Απλώστε το μίγμα της κρέμας γάλακτος πάνω στις φέτες ψωμιού και από πάνω βάλτε ένα κομμάτι σολομό, λίγο κρεμμύδι και άνηθο.

Voila!!!

  • Tips:-Το ψωμί να έχει κρυώσει προτού απλώσετε το μίγμα, γιατί αλλιώς θα λιώσει.
  •          -Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα, τύπου Φιλαδέλφεια, και με χαμηλά λιπαρά ή γιαούρτι αναμεμειγμένο με λίγη κρέμα γάλακτος, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα λιπαρά.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

15
1