Μπισκοτο- σοκολατένιες εκπλήξεις


Απλώς τέλεια! Στις γιορτές, για δώρα, στα πάρτυ, είναι απλώς τέλεια. Τραγανά και πολύ-πολύ σοκολατένια και όλα αυτά σε χρόνο σχεδόν μηδέν! Και ενώ από μόνες τους είναι τέλειες, και μόνο ένα απλό φιογκάκι να τους προσθέσετε τις έχετε μεταμορφώσει!

Υλικά: 
  • ½ πακέτο Πτι Μπερ Αλλατίνη με γεύση σοκολάτα
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30γρ. σκόνη κακάο
  • 60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κουταλιά γάλα
  • 100γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • καλαμάκια για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)
Παρασκευή: 

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, το κακάο και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Αδειάστε σε ένα μπολ το μείγμα βουτύρου. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα μπισκότα που προηγουμένως έχετε σπάσει με τα χέρια σας σε πολύ μικρά κομματάκια.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Πάρτε από το μείγμα και πλάστε μπαλίτσες, όπως κάνετε για τα κεφτεδάκια. Αν έχετε καλαμάκια για γλειφιτζούρια καρφώστε τα σε αυτά.
Λιώστε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα, βουτήξτε μέσα τις μπαλίτσες και πολύ απαλά στριφογυρίστε τις να καλυφθούν από σοκολάτα παντού. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε καλαμάκια, απλώς στριφογυρίστε το καλαμάκι. (Αν όχι, χρησιμοποιήστε 2 πιρούνια, τόσο για να τις γυρίσετε μέσα στη σοκολάτα να καλυφθούν, όσο και για να τις στραγγίξετε μετά.) Βγάλτε τις από τη σοκολάτα και κρατήστε τις πάνω από το μπολ να στραγγίξει τυχόν επιπλέον σοκολάτα.
Αν τις έχετε «καρφώσει» σε καλαμάκια, βάλτε τις λιχουδιές σας μέσα σε ένα χαμηλό ποτήρι και αφήστε τις να στερεοποιηθεί η σοκολάτα τελείως. Σε διαφορετική περίπτωση τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο ή ακόμη καλύτερα σε χάρτινες θήκες για σοκολατάκια που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του μπισκότου. Αν κατά τη διάρκεια αυτή η σοκολάτα στερεοποιηθεί, ξαναζεστάνετε την.
Tips:
- Όταν προσθέσετε τα μπισκότα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψετε, συνεχίστε αμέσως τη διαδικασία μέχρι το τέλος. Έτσι το μπισκότο θα διατηρηθεί τραγανό και δεν θα μαλακώσει.
- Οι μπισκοτο- σοκολατένιες λιχουδιές σας διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και τα σοκολατάκια.
- Διακοσμήστε τις με πολύχρωμες κορδέλες ή με σχέδια που θα φτιάξετε με ζαχαρόπαστα.
- Ακόμη ενώ η σοκολάτα είναι ακόμη μαλακή, μπορείτε να τις γαρνίρετε με τρούφα.
- Μπορεί καθώς πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια να σας δοθεί η εντύπωση πως το μείγμα σπάει και δεν γίνεται να πλαστεί. Επειδή όμως η βάση του είναι το βούτυρο, καθώς πλάθετε, με τη θερμοκρασία των χεριών σας, το βούτυρο θα μαλακώσει και το πλάσιμο θα γίνει εύκολο.

 

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με μπισκότα Πτι Μπερ σοκολάτα & αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία-Art of living 
20
1