Μπισκότα βουτύρου


Θεϊκά! Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο…

Υλικά: 
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 1/3  φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι Αλλατίνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder Αλλατίνη
Παρασκευή: 

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο έως ότου ασπρίσει και γίνει αφράτο. Ρίξτε τμηματικά τη ζάχαρη και τους κρόκους ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Προσθέστε στο μίγμα το αλεύρι  και το baking powder και ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη.

Αφήστε την για 15 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει λίγο. Πλάστε την σε μπαλίτσες μέγεθος καρυδιού και τοποθετήστε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί και σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε τα από πάνω να πλατυνθούν.

Βάλτε τα στο φούρνο στους 190ο C και ψήστε τα για 12 περίπου λεπτά.

Tips:

- Η ζύμη θα πρέπει να μη θρυμματίζεται όταν την πλάθετε, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί καθώς τη ζυμώνετε αν κρίνετε πως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο για να αποκτήσει την απαιτούμενη πλαστικότητα.

- Μην ξεχάσετε τη ζύμη στο ψυγείο και μην την αφήσετε για παραπάνω ώρα, γιατί θα σφίξει, θα θρυμματίζεται και δε θα πλάθεται. Αν σας συμβεί αυτό, αφήστε την εκτός ψυγείου να συνέλθει και προσθέστε λίγο λιωμένο βούτυρο.

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
30
1