Μπισκότα σοκολάτας


Θυμίζουν ζαχαρωτά στη γεύση. Από έξω έχουν ζάχαρη άχνη και ζάρες και είναι άκρως εντυπωσιακά. Δεν μοιάζουν με κανένα μπισκότο που ξέρατε και αντί για βούτυρο έχουν λάδι. Σας κέντρισα την περιέργεια;

Υλικά: 
  • ¼  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό
  • 60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Παρασκευή: 

Στο μίξερ αναμείξτε το λάδι, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ενώ το μίξερ δουλεύει προσθέστε ένα- ένα τα αυγά. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να αναμειχθούν όλα πολύ καλά. Προσθέστε και τη βανίλια.

Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μίγμα της σοκολάτας μαζί με το baking powder και το αλάτι. Αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει καλά για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Βάλτε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη άχνη και ρίξτε μέσα στρογγυλές κουταλίτσες μίγματος. Ρολάρετε τις μπαλίτσες στην άχνη να καλυφθούν από όλες τις μεριές και τοποθετήστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε απόσταση 5 εκατοστών η μία από την άλλη.

Ψήστε τα μπισκότα για 10- 12 λεπτά το πολύ.

Tip: -Αν βιάζομαι βάζω τη ζύμη για 20 περίπου λεπτά στην κατάψυξη.

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

12
2

 

Φωτογραφίες
Δείτε το Video