Μπισκότα λεμονιού με κορνέ και τυρί κρέμα


Τα μπισκότα έτσι όπως μου αρέσουν. Διακριτικά, όχι πολύ γλυκά, ελαφριά και με λεμόνι που δεν «φωνάζει», απλώς χαϊδεύει τον ουρανίσκο. 

Υλικά: 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

 

Παρασκευή: 

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και το τυρί. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το αυγό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και αναμείξτε όλα τα υλικά καλά.Τέλος προσθέστε και το αλεύρι και ενσωματώστε το πολύ καλά στο μίγμα.Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.Προθερμάνετε το φούρνο στους 170oC. Γεμίστε το κορνέ για μπισκότα με ζύμη, ακολουθήστε τις οδηγίες και σε κρύο ταψί πιέστε να βγουν τα μπισκότα. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε το ταψί ή να αφήσετε μεγάλο κενό ανάμεσα στα μπισκότα.Ψήστε τα για 8 περίπου λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε από το ταψί.

  • Tips:- Η συνταγή δεν έχει απολύτως καμμία δυσκολία. Η μόνη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι με το κορνέ. Η ζύμη θα πρέπει οπωσδήποτε να κρυώσει για να μπορεί να βγαίνει, αλλά όχι να παγώσει. Αν τώρα ζεσταθεί πολύ θα λιώσει και δεν θα φορμάρεται. Γι’ αυτό ξεκινήστε με το ¼ της ζύμης, κρατώντας το υπόλοιπο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Αν τα μπισκότα δεν ξεφορμάρονται εύκολα, βοηθήστε τα με ένα μαχαίρι που θα βουτάτε σε νερό.
  •       -Η γεύση του λεμονιού είναι πάρα πολύ διακριτική. Αν την προτιμάτε πιο έντονη, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα.
  •       -Χρησιμοποίησα τυρί κρέμα με γιαούρτι και νομίζω ότι το προτιμώ από το απλό.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

45
3