Μπισκότα κανέλας


Τα παιδιά μου τρελαίνονται για μπισκότα ! Η παρασκευή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αν επιλέξτε αγνά υλικά θα έχετε μια λύση για το snack τους, για το σχολείο, για το party τους και για την καθημερινή τους λιχουδιά.

Υλικά: 
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού μαργαρίνη Χωριό
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη κοσκινισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Παρασκευή: 

Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τα δύο είδη ζάχαρης, τα αυγά και τη βανίλια. Αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί και προσθέστε τα στο μίγμα της μαργαρίνης. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας, ώσπου όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά και η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Πλάστε την σε ένα ρολό διαμέτρου 7 περίπου εκατοστών, τυλίξτε την με χαρτί ψησίματος και βάλτε την στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Ξετυλίξτε το ρολό και κόψτε το σε λεπτές φέτες, 3 χιλiοστών περίπου. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε πάνω του τα μπισκότα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Χτυπήστε ελαφρά ένα ασπράδι αυγού, αλείψτε την πάνω πλευρά των μπισκότων και πασπαλίστε τα με ένα μίγμα ζάχαρης και κανέλας (απλώς ανακατέψτε ζάχαρη με λίγη κανέλα).Ψήστε για 6- 8 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς ένα καφέ χρώμα.

  • Tip:
  • - Και αυτή η συνταγή δίνει πολλά μπισκότα. Αν δεν έχω χρόνο να τα ψήσω όλα την ίδια ημέρα, ψήνω κάποια, αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με το χαρτί στο ψυγείο και την επόμενη ή ακόμη και την μεθεπόμενη συνεχίζω το ψήσιμο.
  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  •  

30
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video