Μπατόν Σαλέ


Όταν η μικρή μου κόρη πήγαινε παιδικό σταθμό είχαν μία φορά την εβδομάδα μαγειρική. Έφτιαχναν λοιπόν μία συνταγή όλα τα παιδάκια, την οποία έφερναν μετά στο σπίτι μαζί με το «αποτέλεσμα» εννοείται! Η Αλεξία μου ερχόταν κατενθουσιασμένη και πολύ- πολύ περήφανη γι’ αυτό που είχε φτιάξει. Από τα μαθήματα αυτά είναι και η εν λόγω συνταγή. Αφράτα, τραγανά, αλμυρά μπατόν για εσωτερική κατανάλωση ή κέρασμα. Γιατί ένα νόστιμο αποτέλεσμα δεν απαιτεί κατ’ ανάγκη χρόνο και κόπο!   

Υλικά: 
  • 4 κούπες κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ της κούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • λίγο αλάτι

 

Παρασκευή: 

Ανακατέψτε το αυγό με το βούτυρο, το τυρί και το γάλα. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.Πλάστε τα μπατόν σαλέ σε μπαστουνάκια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά.

  • Tips:-  Αν διαθέτετε πιτσιρικαρία φτιάξτε τα παρέα. Θα περάσετε κι εσείς κι αυτά τέλεια. Ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με τη μαγειρική και το σπιτικό φαγητό.
  • -      Στη συνταγή αυτή μπορείτε να προσθέσετε γλυκάνισο, πιπέρι, πάπρικα ή ότι άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό προτιμάτε προσαρμόζοντάς την στα γούστα σας. Επίσης αντί για κεφαλοτύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα.

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

20
2