Μπαμπανέτσα ή πλαστός


της κ. Κικής Παπαευαγγέλου η οποία βραβεύτηκε στο διαγωνισμό πίτας του Ομίλου Καστριώτισσας, το έτος 2006.  

Υλικά: 

Υλικά για το χυλό

  • 1 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
  • 600 γρ. γάλα εβαπορέ

 Υλικά για τη γέμιση

  •  ½  κιλό σπανάκι
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο
  • 3 πράσα
  • 1 ματσάκι καυκαλίθρες
  • 1        «  σέσκουλα
  • 1        «  λάπατα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • αλάτι
  • ¾ του κιλού φέτα

 

Παρασκευή: 
  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός, όχι πολύ πηχτός.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα πανιάζουμε στην κατσαρόλα στον ατμό τους. Τα στραγγίζουμε καλά να μην έχουν υγρά και όταν κρυώσουν ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τη φέτα θρυμματισμένη.
  3. Απλώνουμε ένα αρκετά παχύ στρώμα μαργαρίνης, για να μην κολλήσει η πίτα, και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μισό χυλό στο ταψί κάνοντας μια λεπτή στρώση. Βάζουμε όλη τη γέμιση των χορταρικών πάνω από το χυλό και πατάμε ελαφρώς με το χέρι μας. Πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό, τον στρώνουμε με το χέρι μας, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  4. Ψήνουμε στους 200ο C επί 1 ώρα περίπου.
  • Σημείωση: Το γιαούρτι αποτελεί ένα πολύ καλό συνοδευτικό μ΄ αυτήν την πίτα.
  • Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Real taste

  

70
3