Μοσχαρίσια σουβλάκια


Επειδή το μάτι προηγείται της γεύσης, το κόκκινο, το άσπρο, το πορτοκαλί και το καφέ προτρέπουν για δοκιμή. Μετά η όσφρηση θα ενισχύσει αυτή την τάση και το στομάχι θα διαμαρτυρηθεί. Τέλος η γεύση θα δικαιώσει όλες τις παραπάνω προσδοκίες. 

Υλικά: 
  • 3 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 450γρ. μοσχάρι στρογγυλό, κομμένο σε κύβους
  • 450γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές, καθαρισμένες χωρίς σπόρους και κομένες σε τετράγωνα
  • 225γρ. ντοματίνια τσέρυ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 24 καλαμάκια για σουβλάκια (μικρά ή αν είναι μεγάλα κόψτε τα)

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μη μεταλλικό ρηχό και πλατύ σκεύος, αναμείξτε το κρασί, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και το σκόρδο. Βάλτε και τα κομμάτια του κρέατος, ανακατέψτε να καλυφθούν καλά από τους χυμούς, αλατοπιπερώστε, καλύψτε το σκεύος με μεμβράνη και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-8 ώρες.

Τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια, βάλτε τα όλα μαζί σε ένα μπωλ και αλατίστε τα.

Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου σας.

Περάστε στα καλαμάκια ένα ντοματίνι, ένα κρεμμυδάκι, μία πιπεριά και ένα κύβο κρέατος. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα, γυρνώντας τα και αλείφοντάς τα συχνά με το υπόλοιπο της μαρινάτας που έμεινε.

Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά.

  • Tip: - Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει το κρέας και να τα αλοίφετε όσο συχνότερα μπορείτε.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

15
2