Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα


Τη συνταγή μου την έδωσε η πολύ καλή μου φίλη Δάφνη. Είναι μια γυναίκα που θαυμάζω. Σύζυγος, μητέρα, επιχειρηματίας, μορφωμένη, ευκατάστατη και από καλή οικογένεια δεν φοβάται να λερώσει καθόλου τα χέρια της στην κουζίνα και να φτιάξει απίθανα πράγματα. 

Υλικά: 
  • 900γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • 1 κουταλάκι κόκκους κύμινου
  • 1 κουταλάκι κόκκους κόλιανδρου
  • 1 κουτί μπύρα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε τους κόκκους κύμινου και κόλιανδρου και σε μέτρια φωτιά αφήστε τους για λίγο να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Βάλτε τους σε ένα γουδί και κονιοποιήστε τους.Σε άλλο τηγάνι βάλτε τόσο ελαιόλαδο μόλις να καλυφθεί ο πάτος και σωτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Προσθέστε τα μπαχαρικά και την κουταλιά αλεύρι, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά. Φυλάξτε το στο πλάι.Σε άλλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε πολύ καλά λίγους- λίγους τους κύβους φιλέτου. Σε ένα σκεύος που διαθέτει καπάκι και μπαίνει σε φούρνο (μπορεί να είναι και κατσαρόλα) βάλτε μέσα τους σωταρισμένους κύβους κρέατος, το μίγμα των κρεμμυδιών, την μπύρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο λεμόνι και ψήστε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ½ ώρα στους 200ο C.

  • Tip:-Το κρέας θα πρέπει συνέχεια να καλύπτεται από μπύρα.Γι’ αυτό αν χρειαστεί προσθέστε λίγη ακόμη.
  •       -Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας.
  •       -Α! Μην ξεχάσετε το ψωμί, γιατί η σάλτσα θα γίνει ανάρπαστη!
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

150
3