Μοσχάρι με λιαστές ντομάτες&κόκκινο κρασί


Πλούσια γεύση, γεμάτη, τέλειο δείπνο για σας και τους φίλους σας.

Υλικά: 
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχάρι άπαχο για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¾ φλυτζάνια νερό
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φλυτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες ξερές (όχι σε ελαιόλαδο)
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά Worcestershire sauce
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο κατά προτίμηση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ¼ φλυτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Παρασκευή: 

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά ανοικτή κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρετε το κρέας για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα όλες του οι πλευρές. Προσθέστε το κεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια βάλτε το σκόρδο και σωτάρετε για άλλο 1 λεπτό και κατόπιν το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει το φαγητό για 1 ώρα. Ξεσκεπάστε στη συνέχεια την κατσαρόλα και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 περίπου ακόμα λεπτά ή έως ότου το μοσχάρι γίνει τρυφερό. Αφαιρέστε το δαφνόφυλλο και πασπαλίστε με το μαϊντανό πριν το σερβίρετε.Πάει τέλεια με πουρέ και φρέσκο ψωμί για τη σάλτσα!!!

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

   

90
3