


Πλούσια γεύση, γεμάτη, τέλειο δείπνο για σας και τους φίλους σας.
- 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχάρι άπαχο για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¾ φλυτζάνια νερό
- 1 φλυτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 φλυτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες ξερές (όχι σε ελαιόλαδο)
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά Worcestershire sauce
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο κατά προτίμηση
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- ¼ φλυτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά ανοικτή κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρετε το κρέας για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα όλες του οι πλευρές. Προσθέστε το κεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια βάλτε το σκόρδο και σωτάρετε για άλλο 1 λεπτό και κατόπιν το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει το φαγητό για 1 ώρα. Ξεσκεπάστε στη συνέχεια την κατσαρόλα και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 περίπου ακόμα λεπτά ή έως ότου το μοσχάρι γίνει τρυφερό. Αφαιρέστε το δαφνόφυλλο και πασπαλίστε με το μαϊντανό πριν το σερβίρετε.Πάει τέλεια με πουρέ και φρέσκο ψωμί για τη σάλτσα!!!
- Αλίκη Μάρα
- Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living