Mojito


Η απλότητα και τα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούνται σ’ αυτό το κουβανέζικο ποτό είναι αυτά του προσδίδουν αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο και δροσιστικό χαρακτήρα που το κάνει μοναδικό. Γι’ αυτό μην μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ήδη έτοιμο ποτό ή μίγμα, γιατί θα είναι σαν να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας ως προς την αυθεντικότητα και τη γοητεία του. Φανατικός οπαδός του mojito υπήρξε ο Ernest Hemingway, όπου στον τοίχο του μπαρ που το δοκίμασε και έγινε και μόνιμος θαμώνας έγραψε (προφανώς σε κατάσταση ευφορίας) “Mi mojito en la Bodeguita”, τουτέστιν: «Το μοχίτο μου στο la Bodeguita», φράση που ακόμα μπορεί κάποιος να τη διαβάσει στο μπαρ La Bodeguita delmedio, γραμμένο από τα ίδια τα χέρια του διάσημου συγγραφέα.   

Υλικά: 
  • 6-7 μεγάλα φύλλα φρέσκιας μέντας ή 12 μικρά (αν δεν έχετε στον κήπο σας, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ συνήθως διαθέτουν ή αγοράστε μια γλάστρα από ένα φυτώριο)
  • 2 φέτες φρέσκο lime (γλυκολέμονο)
  • μια μεζούρα άσπρο ρούμι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (κρυσταλλική άσπρη ή ακόμα καλύτερα καφέ)
  • παγάκια
  • club σόδα
  • ψηλό ποτήρι
  • ξύλινο μικρό γουδοχέρι (να χωράει μέσα στο ποτήρι)

  

Παρασκευή: 

Βάλτε τα φύλλα μέντας μέσα στο ποτήρι και προσθέστε και τις φέτες lime. Απαλά με το γουδοχέρι συνθίψτε τα ελαφρώς. Προσθέστε τη ζάχαρη, τον πάγο, το ρούμι και προσθέστε τη σόδα μέχρι σχεδόν να γεμίσετε το ποτήρι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Διακοσμήστε το αν θέλετε με φύλλα μέντας και μια φέτα lime και σερβίρετέ το.

  • Tip:- Σημαντικό είναι να φτιάχνονται ένα- ένα τα ποτά! Φτιάχνοντας μεγάλη ποσότητα χρησιμοποιώντας μια κανάτα, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.
  •  Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

5
1