Mimosa


Συνήθως σερβίρεται στα brunch (= breakfast + lunch, όταν λόγω ξενυχτιού τα δύο γεύματα συγχωνεύονται αναγκαστικά σε ένα προς το μεσημέρι!). Είναι ένα πολύ εύκολο και φίνο κοκταίηλ. Οι ρίζες του βρίσκονται στο Παρίσι του 1925 και στο ξενοδοχείο Paris Ritz. Το δε όνομά του το οφείλει στο λουλούδι μιμόζα, εξαιτίας του κίτρινου χρώματος και της ψευδαίσθησης του αφρώδους που δημιουργείται όταν κοιτάς το λουλούδι από μακριά. 

Υλικά: 
  • παγωμένη σαμπάνια
  • φρεσκοστημένο (και σουρωμένο) παγωμένο χυμό πορτοκάλι
  • flute ποτήρι σαμπάνιας (ψηλό και στενό)

 

Παρασκευή: 

Γεμίστε κατά τα 3/5 το ποτήρι της σαμπάνιας με σαμπάνια και απογεμίστε με το χυμό πορτοκάλι. Σερβίρετε.

  • Tip: - Αν το θέλετε πιο ελαφρύ, χρησιμοποιήστε την αναλογία 50- 50 σαμπάνιας, χυμού πορτοκαλιού.
  • -      Δεν συνηθίζεται, αλλά μπορείτε να το σερβίρετε διακοσμώντας το είτε με μια στριφτή φέτα πορτοκαλιού, είτε με μια μικρή στριφτή φλούδα πορτοκαλιού, δίνοντάς του έναν επιπλέον «χαρακτήρα».
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

2
1