Μελιτζάνες παρμεζάνα


Melanzane alla parmigiana! Είναι τόσο νόστιμο, όσο εντυπωσιακή είναι και η ονομασία του. Το μυστικό βρίσκεται στην πολύ καλή σάλτσα ντομάτας που πρέπει να έχετε. Κατά τ΄άλλα πρόκειται για πολύ εύκολη συνταγή. Μην το πείτε όμως πουθενά! 

Υλικά: 
  • 750γρ. μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 300γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 125γρ. τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι

 

Παρασκευή: 

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες, αλατίστε τις, βάλτε τις σε σουρωτήρι και αφήστε τις για 1 ώρα. Σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας και αλευρώστε τις ελαφρά.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Βγάλτε τις και βάλτε τις αμέσως σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.Λαδώστε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος και φτιάξτε εναλλάξ στρώσεις με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνες και μοτσαρέλα σκορπίζοντας πάνω από κάθε στρώση πιπέρι και παρμεζάνα. Θα πρέπει να τελειώσετε με παρμεζάνα.Ψήστε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο και στους 200ο C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρεται ζεστό.

  • Tip:-Φτιάξτε τις μελιτζάνες παρμεζάνα, φτιάξτε μια πιατέλα με ιταλικά αλλαντικά, φτιάξτε και μια δροσερή σαλάτα με σπανάκι, ανοίξτε ένα μπουκάλι ερυθρό κρασί Chianti Classico, αλλά μην ξεχάσετε να ανάψετε το τζάκι και να καλέσετε φίλους. Θα θυμούνται τη βραδιά για καιρό!
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

30
2