Μαύρα φασόλια με τσίλι


Νηστίσιμο ,πανεύκολο και ιδανικό για χορτοφάγους...

Υλικά: 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 550 γρ. μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 800 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 300 γρ. καλαμπόκι
Παρασκευή: 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα , το τσίλι ,το κύμινο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το καλαμπόκι και 1 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς .

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

35
2