Μαρμελάδα βερύκοκκο


Μου αρέσει να κάνω μαρμελάδες.Τι πιο φυσικό, πιο υγιεινό και θρεπτικό για την οικογένειά σε κάθε πρωινό γεύμα να υπάρχει και ένα εποχιακό βαζάκι με μαρμελάδα. 

Υλικά: 
  • βερύκοκκα
  • ζάχαρη
  • χυμό λεμόνι

 

Παρασκευή: 

Πλένουμε τα βερύκοκκα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Για κάθε κιλό ψιλοκομμένα βερύκοκκα θα χρειαστείτε 750γρ. ζάχαρη και 2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι.Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 12 περίπου ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βράζουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά έως ότου δέσει.Για να σιγουρευτούμε ότι  μαρμελάδα μας έδεσε ρίχνουμε λίγη σε ένα κρύο πιατάκι. Αν δεν «απλώσει», τότε είναι έτοιμη και έχει δέσει.Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο. Τη μεταφέρουμε ενώ είναι ακόμη ζεστή σε ζεστά βάζα τα οποία έχουμε προηγουμένως πλύνει και ζεματίσει πολύ καλά και τα κλείνουμε αμέσως.Αν ακολουθήσετε τα τελευταία βήματα σωστά και φυλάξετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο θα σας διατηρηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  • Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Real taste

   

30
3