Μανιταρόσουπα


Βελούδινη, πολύ απλή και εύκολη. Ωραιότατο πρώτο πιάτο για ένα γεύμα ιδιαίτερο και διαφορετικό. 

Υλικά: 
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 700γρ. άσπρα μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό* ή βιολογικό)
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος (όχι μαγειρική)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια chives
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Πλύντε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα απλώς με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας.Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετέ τα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και αρχίσουν να αποκτούν καφέ χρώμα. Σβήστε με το κρασί και μαγειρέψτε για ακόμη 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για άλλα δύο λεπτά.Πολτοποιήστε τη σούπα στο μπλέντερ και βάλτε την πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας σε κάθε πιάτο από πάνω λίγα chives.

  • Tip:-Σερβίρετέ την με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.

       -Συνοδεύστε την με ένα άσπρο κρασί όχι ιδιαιτέρως φρουτώδες. Η ισπανική Rioja είναι κλασσικός συνδυασμός με τα μανιτάρια.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

40
2