Μαγειρίτσα


Δεν υπήρξε ποτέ από τα αγαπημένα μου φαγητά, το αντίθετο! Μέχρι που παντρεύτηκα και επειδή ο άντρας μου είναι λάτρης της μαγειρίτσας έπρεπε να τη μαγειρέψω. Έψαξα λοιπόν και βρήκα αυτή την καταπληκτική συνταγή και από τότε είμαι η μεγαλύτερη φαν της μαγειρίτσας! Είναι ιδιαίτερα αρωματική και πολύ γευστική! 

Υλικά: 
  • 2 συκωταριές από αρνάκια γάλακτος
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές φυτική μαργαρίνη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 κούπες νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • το χυμό από 3- 4 λεμόνια
  • ξύδι

 

Παρασκευή: 

Πλύντε πολύ καλά τα έντερα. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε τα με νερό, αλάτι και ξύδι. Αφήστε τα να σταθούν για λίγο. Αυτή τη διαδικασία με καινούριο νερό πάντα, επαναλάβετέ την αρκετές φορές. Κόψτε τα εντεράκια με ένα ψαλίδι κατά μήκος, για να πλυθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Την ίδια διαδικασία, αφού τις πλύνετε, ακολουθήστε και για τις συκωταριές.Στη συνέχεια ζεματίστε σε νερό που βράζει και τα έντερα και τις συκωταριές. Τα έντερα θέλουν λίγο, ενώ οι συκωταριές αφήστε τις πιο πολύ για να μαλακώσουν και να μπορέσετε να τις κόψετε πιο εύκολα.Στραγγίξτε τα όλα και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε τη μαργαρίνη και σωτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τα συκωτάκια και τα εντεράκια και σωτάρετέ τα καλά. Μετά προσθέστε τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και μαγειρέψτε περίπου για μισή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.Στο τέλος φτιάξτε το αυγολέμονο.Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και με το χέρι προσθέστε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατέψτε απαλά. Με τον ίδιο τρόπο προσθέστε αργά και το χυμό των λεμονιών. Γεμίστε ένα φλυτζάνι με ζωμό από τη σούπα και ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το αυγολέμονο με το χέρι προσθέστε το ζωμό τμηματικά. Κάντε το ίδιο με άλλο ένα φλυτζάνι ζωμό. Ρίξτε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινήστε την με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού.

  • Tip:-Καθώς φτιάχνετε το αυγολέμονο ο ζωμός από τη σούπα πρέπει να είναι ζεστός, αλλιώς η σούπα θα «κόψει», αν χρειαστεί να την ξαναζεστάνετε σε περίπτωση που περισσέψει.

      - Κάνοντας τη διαδικασία με το ξύδι, τα έντερα και οι συκωταριές πλένονται πολύ καλά και η μυρωδιά από το αρνί σχεδόν φεύγει!

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία – Γευσιγνωσία- Art of living

  

40
2