Λουκουμάδες φρούτων


Άλλο ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για όλες τις ώρες, αλλά που εμένα μου αρέσει να τη φτιάχνω μαζί με τα παιδιά μου τα χειμωνιάτικα, κυριακάτικα πρωινά.

Υλικά: 
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 2 μπανάνες
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • ½ ποτήρι του νερού ξανθιά μπύρα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

  • μέλι
  • χονδροκομμένη καρυδόψιχα
  • κανέλλα
  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT

Παρασκευή: 

Σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε τη ζύμη για ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρά.

Καθαρίστε τα φρούτα και κόψτε σε ροδέλες τα μήλα και στη μέση τις μπανάνες.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε καλά αρκετό καλαμποκέλαιο. Βουτήξτε τις ροδέλες των μήλων και τα κομμάτια μπανάνας στο μίγμα και ρίξτε τα στο καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά γυρίστε τους λουκουμάδες να ροδίσουν και από την άλλη. Μεταφέρετέ τους σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να τελειώσετε το τηγάνισμα.

Λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα.

Περιχύστε τους λουκουμάδες φρούτων με μέλι, καρύδια και κανέλλα ή με λιωμένη σοκολάτα.

  • Tips:
  • - Όπως και όλοι οι λουκουμάδες τρώγονται ζεστοί! 
  • - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως αχλάδια ή ανανά!
  • - Τέλεια τους πάει και το παγωτό.
  •  - Αν πρόκειται να τους σερβίρετε μετά από γεύμα,  ετοιμάστε τα φρούτα και το μίγμα, αλείψτε τα μήλα με λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν, σκεπάστε το μίγμα με αλουμινόχαρτο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Λίγο προτού σερβίρετε το επιδόρπιο τηγανίστε τους και σερβίρετέ τους αμέσως.

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
10
1
Φωτογραφίες
Δείτε το Video