Λαχανικά Tempura


Η λέξη tempura είναι ασιατικής προέλευσης και αναφέρεται σε οτιδήποτε έχει βουτηχθεί σε κουρκούτι και τηγανιστεί. Ψιλοκομμένα λαχανικά λοιπόν, τηγανισμένα, τραγανά, ιδανικά να συνοδεύσουν μια παγωμένη μπύρα ή ένα όχι πολύ αρωματικό λευκό κρασί. 

Υλικά: 
  • 2 αυγά
  • ½ φλυτζάνι παγωμένο νερό
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • βιολογικό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • μία μελιτζάνα κομμένη σε χονδρές λωρίδες
  • 225γρ. μπρόκολο, μόνο τις κορυφές ξεχωρισμένες σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λωρίδες
  • 125γρ. σπαράγγια μόνο τις κορυφές
  • φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού (αν βρείτε)
  • αλάτι

 

Παρασκευή: 

Χτυπήστε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά και το νερό. Ρίξτε μέσα όλο το αλεύρι μαζί και χτυπήστε όλο το μίγμα ελαφρά, μέχρι να γίνει το κουρκούτι ομοιογενές.Ζεστάνετε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι (το ύψος του στο τηγάνι να είναι περίπου 5 εκατοστά). Βουτήξτε τα λαχανικά στο κουρκούτι να καλυφθούν καλά και όταν το λάδι γίνει καυτό, βάλτε τα στο τηγάνι τμηματικά και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.Στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίστε τα καλά.Αν έχετε και βασιλικό τηγανίστε τον στο τέλος, αφού τον βουτήξετε και αυτόν στο κουρκούτι, για μερικά μόνο δευτερόλεπτα.Σερβίρετε αμέσως!

  • Tip: - Συνοδεύστε τα με dip πορτοκαλιού.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  •  

5
1