Κροκέτες κοτόπουλου&τραγανά κολοκυθάκια με dip γιαουρτιού


Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, τοτε αυτή η συνταγή είναι για εσάς ! Τραγανές κροκέτες...Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο, διαφορετικό και γευστικό! Δείτε το video με τη συνταγή.

Υλικά: 
  • 250ml νερό
  • 125ml γάλα ΦΑΓΕ
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος ελαφρύ ΧΩΡΙΟ
  • 1 φλυτζάνι πουρέ Maggi
  • 120γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 60γρ. καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 2 φακελάκια Τραγανές Κοτονοστιμιές Maggi  για το πανάρισμα και το dip
  • ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο για το τηγάνισμα
  • Για το dip:
  • 240γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ
  • το μίγμα για το dip από τις Τραγανές Κοτονοστιμιές Maggi

  

Παρασκευή: 

Για τις κροκέτες:

Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα το νερό και το γάλα. Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε μισή κουταλιά βούτυρο. Αδειάστε τον πουρέ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να «δέσει». Αλατοπιπερώστε και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο.

 Όταν σφίξει το μείγμα κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το κοτόπουλο. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατόπιν κάντε το ίδιο με τη γαλοπούλα και το μαϊντανό. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο, προτού το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (προτιμότερο είναι να κάνετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο). Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε τις κροκέτες σε κυλινδρικό σχήμα. Στη συνέχεια βουτήξτε κάθε μία στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στο μείγμα για πανάρισμα. Αφήστε τις ακόμη μία ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια τηγανίστε τις σε καυτό λάδι,

 έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα. Όταν βγάλετε τις κροκέτες από το τηγάνι τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Τρώγονται ζεστές, αμέσως!

  • Για τα κολοκυθάκια: κάντε click εδώ
  • Για το dip:

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το γιαούρτι και το μίγμα. Ανακατέψτε πολύ καλά και… είναι έτοιμο!

  

  • Tips:
  • - Το στάδιο που αφήνουμε το μίγμα του κοτόπουλου στο ψυγείο είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθάει τις κροκέτες να μην διαλυθούν κατά το τηγάνισμα. Μου έχει συμβεί και είναι άκρως απογοητευτικό.
  • - Μην ξεχνάτε κάθε φορά που τηγανίζετε να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας όταν βγάζετε τα τηγανισμένα από το τηγάνι, για να απομακρύνεται το πολύ λάδι.
  • - Με το αλάτι τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν», αποβάλλουν το νερό τους και γι’ αυτό γίνονται τόσο τραγανά.
  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ.
  • Αλίκη Μάρα
    Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  •  

 

60
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video