Κρέπες με σπιτική πραλίνα & μπισκότα


Μπορεί να μην τους δίνουμε και πολύ σημασία, οι κρέπες όμως αποτελούν έως και μορφή τέχνης! Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει κρέπες μην απογοητευτείτε! Η πρώτη δεν θα είναι το αριστούργημά σας, η τελευταία όμως θα είναι!!!

Υλικά: 
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 γενναία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1& ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα ΦΑΓΕ
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • βούτυρο για το μαγείρεμα

Για τη γέμιση:

  • 300γρ. σοκολάτα πραλίνα NESTLE DESSERT
  • 100γρ. βούτυρο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • μπισκότα Αλλατίνη

Παρασκευή: 

Για 15 κρέπες περίπου:

Αναμείξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε το μισό γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Βάλτε ελάχιστο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι.

Ζεστάνετε το τηγάνι μέχρι να κάψει.

Βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι και το περιστρέφουμε να απλωθεί το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Ψήστε την κρέπα για 1 λεπτό περίπου από τη μια μεριά, μέχρι να γίνει. Γυρίστε την και ψήστε την και από την άλλη.

Βάλτε την κρέπα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίστε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Τοποθετήστε τη μία κρέπα πάνω στην άλλη, βάζοντας μεταξύ τους αντικολλητικό χαρτί.

Για τη γέμιση:

Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Απομακρύνετε από την εστία και αφήστε να κρυώσει προτού τη χρησιμοποιήσετε.

Tips:

- Αφήστε το μίγμα για περίπου 1 ώρα σε χλιαρό μέρος. Αν όμως δεν έχετε πολύ υπομονή, χρησιμοποιήστε το μίγμα αμέσως. Ακόμη το μίγμα για τις κρέπες μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα, αρκεί να το φυλάξετε το ψυγείο και σε δοχείο που κλείνει καλά.

- Για να ενισχύσετε περισσότερο τη γεύση τους, προτού τις ψήσετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι υγρή βανίλια, ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.

- Όταν πρόκειται οι κρέπες μου να ακολουθήσουν την αλμυρή οδό, προτιμώ να τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο.

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
15
1
Φωτογραφίες
Δείτε το Video