Κρεατόσουπα


Πάρα πολύ θρεπτική σούπα και νόστιμη. Και επίσης αυτό που μου αρέσει σ’ αυτή τη σούπα είναι ότι διαθέτει και χρωματική παλέτα: πορτοκαλί, πράσινο, άσπρο, καφέ! Τέρψη και για τα μάτια και για τον ουρανίσκο! 

Υλικά: 
  • 1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό, άπαχο όσο το δυνατόν και κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 3 καρότα κομένα σε χονδρές ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 μέτρια κρρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 4 μικρά κολοκυθάκια κομένα σε ροδέλες
  • 8- 12 φλυτζάνια νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κουταλάκι κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Παρασκευή: 

Βάλτε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε το με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράσει και αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για 30 περίπου λεπτά.Στη συνέχεια προσθέστε το σέλινο, τα κρεμύδια, τα καρότα, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Βράστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου Προσθέστε κατόπιν τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 30- 35 λεπτά περίπου.Σερβίρετέ την ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί.

  • Tip: - Το κρέας πρέπει να είναι σκεπασμένο με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Γι’ αυτό προσθέτετε νερό όποτε χρειάζεται.

        -Κατά το σερβίρισμα σε κάθε πιάτο προσθέστε λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.        -Το αλάτι το προσθέτουμε  στα τελευταία στάδια του μαγειρέματος, γιατί αλλιώς σκληραίνει το κρέας.        -Τα πιο σημαντικά στάδια του μαγειρέματος της σούπας αυτής είναι το καλό ξάφρισμα και το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

120
3