Κοτόπουλο Tandoori


Ένα έξυπνο,πικάντικο πιάτο!Με αυτό το φαγητό θα ξυπνήσουν όλες σας οι αισθήσεις.Λιγα υλικά,μπαχαρικά και το πιάτο σας θα πάρει άλλη διάσταση!

Υλικά: 
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 κουταλιά της σούπας tandoori mix
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Παρασκευή: 

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου παράλληλα με τις ίνες του σε λωρίδες. 

Τοποθετήστε τις σε μονή στρώση σε ένα βαθύ σκεύος.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το στραγγιστό γιαούρτι  και μια κουταλιά της σούπας μπαχαρικά Tandoori. 

Προσθέστε το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το μίγμα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες η καλύτερα όλο το βράδυ.

Αφαιρέστε την περίσσεια της μαρινάτας από το κοτόπουλο και βάλτε τις λωρίδες πάνω σε μια σχάρα. Αλείψτε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και ψήστε το στο grill.

 

Για τη συνοδευτική σαλάτα

Κόψτε αγγουράκια και ντομάτες ,χωρίς τους σπόρους, σε κύβους.

Προσθέστε φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο.

 

Μόλις το κοτόπουλο ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά, γυρίστε το και από την άλλη να ψηθεί. Μόλις το κοτόπουλο γίνει σερβίρετε το αμέσως.

 

 

Αλίκη Μάρα

Καθημερινή Γευσιλάτρης

30
2