Κοτόπουλο σωτέ σε σάλτσα μουστάρδας με εστραγκόν


Κοτόπουλο ... Ένα συνηθισμένο πιάτο μεταμορφώνεται σε  ιδιαίτερο χάρη στη σαλτσα μουστάρδας και το εστραγκόν.

Υλικά: 
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
  • ½ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα εστραγκόν ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο.

 

Παρασκευή: 

Πασπαλίστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.

Στη συνέχεια προσθέτουμε  το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 10 με 12 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά.

Ρίχνουμε το κρασί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό .

Σ ένα μπόλ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και το εστραγκόν  και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κρασί για 2 λεπτά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα  περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

20
2