Κοτόπουλο παρμεζάνα


Κοτόπουλο με τραγανή κρούστα παρμεζάνας ...

Υλικά: 
  •      4 φρυγανιές τριμμένες
  •      1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα     
  •      1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο       
  •      Χοντρό αλάτι και πιπέρι     
  •      2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις     
  •      1 μεγάλο ασπράδι αυγού     
  •      4  κομμάτια στήθος κοτόπουλου     
  •      3/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα      
  •      800 γρ ντοματοπολτό      
  •      1 σκελίδα σκόρδο 
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το ψωμί και τη παρμεζάνα μαζί με το λάδι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ  χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει.

    Παίρνετε το στήθος κοτόπουλου και περνάτε τη μια πλευρά από το αλεύρι και ύστερα το περνάτε με το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου και το ψήνετε για 8 -10 λεπτά. Αφερείτε το κοτόπουλο από το φούρνο και ρίχνετε τη τριμμένη μοτσαρέλα .Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το τυρί .
     Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι  ρίχνουμε τον τοματοπολτό και προσθέτουμε σκόρδο , αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε μέχρι  να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει για 6-8 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με μια γενναιόδωρη ποσότητα της σάλτσας ντομάτας.

 

 

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

35
3