Κοτόπουλο με κόκκινες & κίτρινες πιπεριές


Και μόνο η οσμή θα σας σπάσει τη μύτη. Η όψη μετά θα’ ρθει να την απογειώσει. Και η γεύση, αχ η γεύση, η γλυκιά γεύση από τις πιπεριές που δένει θαυμάσια με την απαλή γεύση του κοτόπουλου και τη γλυκιά γεύση και το άρωμα της πάπρικας θα σας αποτελειώσει. Όλα τα λεφτά! Πραγματικά πεντανόστιμο, πανεύκολο και γρήγορο φαγητό. 

Υλικά: 
  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
  • 2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες
  • ένα ποτηράκι βότκα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια σωτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να σωταριστεί καλά. Να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε  με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.

  • Tips:-Μη φοβηθείτε τη βότκα. Το αλκοόλ είναι το πρώτο που εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα. Στην ουσία θα μείνει μόνο το άρωμα. Και η βότκα δένει θαυμάσια με το κοτόπουλο.
  •         -Ένα αχνιστό ρύζι Basmati του πάει τέλεια!
  •         -Συνδυάστε το με ένα Σαββατιανό ή ένα Sauvignon Blanc.
  •       
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

35
2