Κοτόπουλο με 40 σκελίδες σκόρδο


Μην σας τρομάζουν οι 40 σκελίδες σκόρδου της συνταγής, θα μαλακώσουν και θα λιώσουν στο μαγείρεμα, χωρίς να καλύψουν τη γεύση του κοτόπουλου, αντίθετα θα την ενισχύσουν!Σ΄αυτήν τη light εκδοχή της συνταγής το κοτόπουλο είναι χωρίς πέτσα και το ελαιόλαδο έχει παραλειφθεί, μειώνοντας δραστικά τις θερμίδες, όχι όμως και τη γεύση. 

Υλικά: 
  • 2 ½ φλυτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν
  • 6 κλωναράκια μαϊντανού
  • 4 κοτσάνια σέλερυ κομμένα στα τρία
  • 8 ολόκληρα πόδια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί ή dry vermouth
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 40 σκελίδες σκόρδου με το φλοιό

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190οC. Σε μια κατσαρόλα που μπορεί να μπει και στο φούρνο αναμείξτε το κρεμμύδι, το εστραγκόν, το μαϊντανό και το σέλερυ. Πάνω από τα λαχανικά τοποθετήστε το κοτόπουλο και περιχύστε με το vermouth ή το κρασί. Πασπαλίστε με το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Γύρω από το κοτόπουλο τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου, φτιάχνοντας μια «φωλιά». Σκεπάστε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και κλείστε την με το καπάκι της.Ψήστε το φαγητό στους 190οC για 1 ½ ώρα περίπου.Γαρνίρετε το φαγητό με φρέσκα φύλλα εστραγκόν και συνοδέψτε το με χωριάτικη μπαγκέτα.

  • Κάθε μερίδα αντιστοιχεί περίπου σε 294 θερμίδες (χωρίς το ψωμί φυσικά).
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  •  

 

90
3